FRÅGOR OM HEMSIDAN OCH SVARFråga: Hur sätter du dina priser? En uppfinning för 215000sek samt en skatte-teori för 10sek?

Svar: Priserna bygger på arvodet på A-skatt som en utvecklingsingenjör ska ha i lön och som kompensation för min arbetstid och utlagda utgifter dvs utvecklingskostnader. Jag har inte tagit med värdet av iden om iden träffar en marknad. Skatte teorin för 10sek säljer jag ingen upphovsrätt till utan endast ett läsex ett pappershäfte. Hade jag tagit betalt för upphovsrätten för skatte teorin hade priset blivit ett annat dvs mycket högre. Det är arbetstiden för varje produkt och de enskilda rättigheterna kopplat till varje produkt som gör att priserna på sidan varierar så mycket.


Fråga: Jag har fått ett email med annonser för er webbhandel, hur fick ni tag på min email adress?

Svar: Vi mailar ett digitalt DR(Direkt Reklam) till alla våra kontakter både privatpersoner samt företag, de flesta i vår kontakt-emaillista är företag eller personer i företag som jag har sökt upp i ett affärsärende, en del av kontakterna är över  3år gamla, så ni kommer kanske inte ihåg mig. Vi försöker att inte som en del företag maila ett annons e-mail en ggr. om dagen, utan vi mailar en DR varannan månad, vi försöker också att ha ett erbjudande med i varje DR annons, en rabattkupong eller dylikt, så att det skall vara en relevant annons.


Fråga: Hur kan du sälja uppfinningar utan att ha tagit ett patent först?

Svar: Min erfarenhet av patent att de endast erbjuder ett juridiskt konstruerat skydd för en viss region under en begränsad tid sedan tillfaller patentet en "public domain" dvs allmänheten. Min metod är att hemlighålla hur jag tillverkar mina uppfinningar och ritningar med mera, genom denna metod har jag ett mer effektivt skydd av mina idéer än patentverkets enligt mig. Om du söker på "patent" "tekniska ritningar" "technical drawings" på en internetsökmotor, ser du att ritningar från patentbyråer läggs upp och delas fritt, det är inte säkert med internets framväxt att satsa på patent enligt mig. Patent ansökningar påverkar också mina priser, om en av mina uppfinningar skulle vara patenterad hade denna kostat minst 350.000SEK att köpa.


Fråga: Om jag köper en av dina affärsideer hur skall jag kunna göra affärer och tjäna pengar på den?

Svar: Om du är en privatperson, behöver du göra detta med ett företag som du driver, att starta ett företag tar 1 dag. Att driva ett företag är ett livslångt lärande. Du behöver förmodligen investera minst 1,5 - 2 års arbetstid i bara en affärside för att se om den är gynnsam för dig och ger långsiktiga inkomster. Om du arbetar för staten, en stat, eller kommuns utvecklingsavdelning kan du behöva ca 2-8 år för att omsätta mina affärsidéer till verklighet. det tog 8 år att bygga och implementera "Djuphamnen" för Gotlands hamnar.

  Om du arbetar på ett större internationell företag kan du behöva 3-6 månader för att omsätta en av våra affärsider till verklighet och sedan se hur du skall få lönsamhet. Efter två års eget utvecklingsarbete med BurningTv tog det 2 månader för Google att göra Youtube efter våra BurningTv bildmallar och  rekonstruera den nya siten med våran BurningTv programkod.


Fråga: Varför har du svartvita blyertsbilder på en del produkter, de ser röriga ut, varför har inte alla bilder en byline med fotografen?

Svar: De svartvita "röriga" bilderna är skissbilder. De är till för att illustrera att projektet eller produkten är under utveckling, ett pågende skissarbete, jag har skapat bilderna och äger dem därmed, eller är delskapare till alla bilder utom republikanskapartiet bilden som är visad med tillstånd av republikanskaföreningen samt bilden på rapporten för skadeanalys av filmer som är en bild som är över 100 år gammal, den tillfaller därmed the "public domain", samt bilderna på mobile phone safety box sidan som är bilder som jag har fått använda gratis av mitt webbhotell.


Fråga: Varför ger du ingen kredit?

Svar: Ända sen jag varit en ungdom har jag blivit kontaktad av personer som vill höra mitt yttrande om nya teknologier, befintlig teknik och nya affärer, yttrande som jag sedan gjort utan att få någon som helst ersättning även om yttrandet har lett till nya affärer. För att skydda mig och min tankevärld har jag kommit fram till att jag tar betalt för varje påbörjad arbetstimme och tar  betalt i förväg. Som kund har du möjlighet att reklamera eller lämna tillbaka en vara på öppet köp, jag följer konsumentköplagen.


Fråga: Varför gör du inte zoom eller skype möten, alla andra gör ju det?

Svar: Jag anser att dessa former för möte inte passar mig så bra, en av anledningarna är hacking, en annan är att man kan spela in mötet och då kan eventuell copyright sättas ur spel.

  Det går bra att boka in ett riktigt möte, vi kan också ha en brev korrespondens med email eller skrivna brev eller  boka in ett telefon möte..


Fråga: Hur gör jag om jag vill anlita dig som utvecklingskonsult?

Svar: Ett första steg är att du tänker igenom din budget. Sedan tar kontakt. Efter en  överenskommelse om anställning sammanställer du ett samarbetsavtal, där mina arbetsuppgifter och mitt arvode specificeras.  Jag samarbetar  gärna med dig i ditt projekt som din anställda konsult, anställd på timarvode. Jag har möjlighet att arbeta både som egen, som fakturerar lön till ditt företag samt som din anställda, då jag har FA-skattsedel


Fråga: Jag funderar på att anlita dig som utvecklingskonsult, vad kan du och vad är du en expert på?

Svar: Jag är en expert, har arbetat med och är utbildad till; Research, manus text författande, storyboard teckning,  originalidéer till nya TV-format, projektledning. Jag kan även men är "självlärd";  webbsideutveckling, copy, artdirector, kreativ strategi, prototyputveckling, att skapa nya uppfinningar.


Fråga: Vilka kreativa strategier har du gjort?

Svar: På hemsidan: Boken, Bollen måste fram - en fotbollsstrategi, Varubeskattning - En ekonomisk teori. Båda kreativa strategier har fått användning. Fotbollsboken används t.e.x. av fotbollslag i Premier Leauge.